Iranian-Sevruga-Caviar

قیمت و خواص خاویار

قیمت و خواص خاویار

قیمت خاویار بلوگا در جهان 5 هزار دلار است. خاویار بلوگا از بیش از 75 درصد لستین و 25% چربی تشکیل شده است. از دیگر مواد و عناصر موجود در خاویار باید به اسیدهای آمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین اشاره کرد.
 قیمت خاویار دریایی هم از طرف مادر تخصصی جهاد کشاورزی برای یکسال تعیین میگردد.

خواص خاویار

خاویار به عنوان یکی از ارزشمندترین غذاهای جهان محسوب می شود که دارای طعم لذیذ و بویی خوشایند است و در ردیف غذاهای انرژی زا می باشد. از نظر ارزش غذایی، خاویار دارای خواص متعددی است و همین ویژگی ها، آن را به غذایی گرانقیمت تبدیل کرده است. گرانترین نوع خاویار، خاویار بلوگا یا مروارید سیاه است.
پروتئین های موجود در خاویار آن را به غذایی منحصر به فرد تبدیل کرده است. به‌طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرزین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین است.

چربی های موجود در این خاویار به دو دسته ۲۵ درصد کلسترول» و ۷۵ درصد لستین تقسیم می شوند.
از جمله خواص خاویار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این ماده غذایی از ابتلا به بیماری قلبی و عروقی پیشگیری می کند. زیرا غلظت اسیدهای چرب امگا3 در خاویار بالاست و این ماده برای بیماران قلبی مفید است.
در خاویار ترکیبی به نام “ctacosand” وجود دارد که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند می باشد و پس از اینکه وارد بدن شد، به اسیدهای چرب تبدیل می شود.
این اسیدهای چرب تاثیر زیادی در تشکیل سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) دارند. به عبارت دیگر، سلامت سلول های عصبی با مصرف خاویار حاصل می شود.
تحقیقات نشان داده است افرادی که خاویار مصرف می کنند، کمتر از دیگران در معرض ابتلا به انواع بیماری های روانی و از جمله افسردگی هستند.
از آنجا که در خاویار اسیدهای چرب امگا3 وجود دارد، مصرف این ماده غذایی از افزایش کلسترول خون پیشگیری می کند.
خاویار مانع از ابتلا به بیماری های آرتریت رومائید (التهاب مفاصل)، بیماری های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان می شود.
در خاویار آهن زیادی وجود دارد. افرادی که به کم خونی مبتلا هستند، می توانند خاویار مصرف کنند.
خرید از نمایندهای رسمی فروش خاویار در ایران توصیه شرکت خاویار زیست ماهی میباشد.
خاویار دارای ویتامینهای A.B.B2.B6..B12.D.E میباشد.  


مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند، چرا که در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا۳ بسیار بالاست. بعلاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام “Ctacosand” است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل می‌شود. این اسیدهای چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش به سزایی ایفا می‌کند. به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلول‌های عصبی بسیار مؤثر است. در کشورهایی که ماهی و خاویار در عادات غذایی مردم جایگاه ویژه‌ای دارد، میزان ابتلا به افسردگی بسیار کمتر از دیگر کشورهاست. وجود اسیدهای چرب «امگا۳» درخاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. بعلاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل)، بیماری‌های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار مؤثر است. خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل مصرف آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه می‌شود.
استفاده از خاویار خصوصا خاویار ارگانیک که عاری از سموم، مواد شیمیایی و آفت کش‌ها باشد، در زنان باردار باعث افزایش رشد مغز، چشم و هوش جنین می‌شود. ضمن اینکه در ورزشکاران موجب افزایش عضلات و بهبود گردش خون در بدن می‌شود. خاویار به بیماران تحت شیمی درمانی توصیه می‌شود چراکه موجب افزایش قوای جسمی می‌شود.

روش صید و بهره‌برداری

برای استحصال خاویار بلوگا (فیل ماهی )از یک ماهی به زمانی معادل ۱۲ تا ۱۵ و گاه ۱۶ سال نیاز هست. سابق بر این ماهیان خاویاری را با چکشی لاستیکی بیهوش می‌کردند تا از ضربات دم وی در امان باشند و سپس نسبت به تخلیه خاویار ان اقدام می‌کردند و گوشت آن را نیز راهی بازار می‌نمودند. امروزه با استفاده از روش سزارین تخم‌ها را از شکم ماهی خارج می‌کنند و مقداری از آن را برای بارآوری مجدد، در شکم ماهی باقی می‌گذارند، سپس ماهی را به مدت ۳ ماه در استخرهای مخصوصی، قرنطینه نگاه می‌دارند و پس از این مدت ماهی را نشانه گذاری کرده و به دریا بازمی‌گردانند. تقریباً تا ۶ بار برای هر ماهی می‌توانند این کار را انجام دهند.

در ایران کرانه‌های شرقی دریای خزر به ویژه سواحل بندر ترکمن (از خلیج حسنقلی تا میانکاله) مهم‌ترین محل صید ماهیان خاویاری می‌باشد که به تنهایی نیمی از خاویار ایران در آنجا استحصال می‌شود.
دریای خزر
۹۳ درصد از ذخایر ماهیان خاویاری جهان در دریای خزر موجود است و مدیریت حفظ و تکثیر و رهاسازی ماهیان خاویاری دریای خزر نیز با ایران است. ایران سالانه در حدود ۲۰ تا ۲۲ میلیون بچه ماهی خاویاری از گونه قره برون را در دریا رها می‌سازد.

نکته جالب در خصوص ماهیان خاویاری دریای خزر اینکه پس از تولد ماهیان به دریاها و اقیانوسها و کشورهای دیگر میروند و در زمان تخم ریزی به محلهایی خود متولد شدن بر میگردند و تخم ربزی را انجام میدهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا